Tillverkningsindustri

Tillverkningsindustri

Inom tillverkningsindustrin är det viktigt att ha tillgång till all information om olika maskiner. Med Idus underhållssystem får ni på ett enkelt sätt fram information om tidigare händelser, felfrekvens och orsaker.

Vidare kopplas ritningar och reservdelslistor för att enkelt få fram information när det behövs. Informationen ligger som grund för strategiska beslut om renoveringar och/eller nyinvesteringar.

Vissa industrier kopplar samman Idus Underhållssystem till sitt affärssystem för budgetering och överföring av kostnader. Andra kopplar samman Idus med sitt SCADA-system för att styra underhållsintervallen efter verklig driftsdata i stället för uppskattningar utifrån kalendertid. På så sätt sker varken onödiga haverier eller onödigt underhåll vilket kan spara mycket pengar. Varför gissa när ni kan veta hur maskinen mår?

Ett bra tillbehör är Idus Web, som gör att produktionspersonalen på ett mycket enkelt sätt kan skapa felanmälan via en vanlig webbläsare. Underhållsavdelningen får på detta sätt snabba besked och kan sätta in åtgärder vilket förbättrar tillgängligheten och skapar bra statistik.

Läs mer om Gnotec, ett av många tillverkande företag som använder Idus underhållssystem

Några av våra kunder inom tillverkningsindustrin: