Rekordstor användarträff!

Den 29:e till 30:e november var det dags för Idus årliga användarträff. Träffen hölls på Scandic Star i Lund med 140 tillresta Idusanvändare på plats vilket är ett nytt rekord. På schemat stod bland annat en ny och kraftfullare version, användarcase från verkligheten och inte minst Idus 25 års-jubileum.  

Dag två bestod av stationer med teman såsom statistik och uppföljning samt förbättring av underhållsprocesser.

Idus önskar tacka alla som var med på användarträffen och hoppas att ni kunde åka hemåt med mycket inspiration, många nya idéer och nya kontakter.

Välkommen till användarträffen 2017

Välkommen till Idus användarträff

den 29-30 november 2017

på Scandic Star Hotel i Lund!

I år fyller Idus 25 år!
Vi vill gärna fira våra 25 år tillsammans med er på årets användarträff som kommer att vara den 29-30 november på Scandic Star i Lund.
 
Idus användarträff är en träffpunkt för alla idusanvändare.
Här får du en unik möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra användare. Har du några utmaningar i ditt dagliga arbete och i så fall hur har dina branschkollegor löst det hos sig?

Idus 10
I samband med årets användarträff kommer vi att släppa Idus version 10,
vår största release hitintills! I den versionen har vi samlat många av era önskemål om utveckling av systemet.
 
Välkomna och glad sommar önskar vi alla Idusanvändare!
 
 
 

Finnfoam bygger nytt med Idus

Finska Finnfoam har producerat värmeisolering sedan 1982 och har intagit en ledande position inom isoleringsbranschen. Nu etablerar sig Finnfoam i Sverige med två helt nya produktionsenheter i Kristinehamn. Finnfoam kommer planera drift och underhåll i Idus.

Vi valde Idus dels på grund av den korta startsträckan samt att supporten är på svenska. Bildnavigeringen gör det enkelt att klicka sig ner till rätt objekt vilket innebär att vem som helst kan skapa en felanmälan. Idus appar för teknikerna i mobil och platta är också ett utmärkt verktyg säger XPS Development Manager
Tom Pie.  

Idus önskar tacka för förtroendet och välkomnar Finnfoam till Idusgemenskapen.

www.finnfoam.se

Lindbäcks bygger ut med Idus

Vid produktionsenheten i Öjebyn strax utanför Piteå tillverkar Lindbäcks Bygg helt färdiga husmoduler klara för transport till kunderna. Vid årsskiftet skall även en ny superfabrik stå klar varför man var i behov av ett underhållssystem.  

Efter att ha gått igenom ett antal leverantörer såg vi att Idus var det bästa alternativet för oss berättar driftsäkerhetschef Mats Riekkola. Utöver att ha de funktioner vi behövde var systemet dessutom enkelt att anpassa efter våra önskemål på användargränssnitt och layout. Idus är också flexibla både vad gäller support och utbildning. Med Idus kommer vi få ordning och reda på vårt underhållsarbete, utrustning och fastighet. Vidare kommer vi få bra stöd i vår strävan efter att jobba ännu mer förebyggande, reducera stopptider och få ner akut avhjälpande underhåll. Vi kommer efterhand kunna bygga ut systemet och integrera med våra andra system.

Idus önskar tacka för förtroendet och välkomnar Lindbäcks som Idusanvändare.

Idus fyller 25

I år fyller Idus 25 år! Utvecklingstakten och framåtandan är på topp. Vad passar bättre än att fira vårt 25 årsjubilieum med att under året släppa vår största release någonsin? Mer information kommer längre fram.

ILG i Staffanstorp

Idus bjöd in tillverkningsindustrier från Skåne med omnejd till en Idus Learning Group i Staffanstorp.
Med på träffen fanns företag såsom Boliden Bergsöe, DIAB, Aluflour och Smurfit Kappa. Syftet med mötet var att få igång diskussioner om underhållsstyrning i allmänhet och hur Idus på bästa sätt effektiviserar underhållsverksamheten.

Efter ett studiebesök hos Boliden Bergsöe fortsatte arbetet i Staffanstorp där nya idéer, infallsvinklar och tips blandades med Idus syn på underhåll, systemet och framtiden. Dessa två dagar inspirerade företagen till att vilja fortsätta samarbeta som grupp kontinuerligt, och nästa gång blir det studiebesök på ett av de andra företagen. Idus önskar tacka alla företag som gjorde dessa dagar så givande för alla deltagare.

Är ni intresserade av att vara med i en Idus Learning Group eller önskar veta mer. Kontakta oss då här

Integrera Idus underhållssystem med GEOSECMA

Idus AB har ingått ett samarbete med S-GROUP Solutions, ett produktbolag som utvecklar GEOSECMA for ArcGIS. Företaget är marknadsledande i Sverige med GIS-baserade verksamhetssystem för kommunal verksamhet med inriktning på kart- och planförsörjning samt kommunalteknik.
För våra kunder innebär möjligheten att integrera systemen en minskning av antalet isolerade system vilket därmed ger säkrare system, effektivare totallösning och bättre översikt.

Läs mer om GEOSECMA

Småföretag behöver digitalisera mer

Svtillverkningsindustriensk industri halkar efter i digitaliseringsgrad. Endast 11% av Sveriges företag befinner sig på en avancerad nivå, sämst i Norden och långt bakom det europeiska snittet på 17% rapporterar sydsvenskan.

– När vi har haft samtal med näringslivet så är den gemensamma oron att det är små och medelstora företag som kanske inte har tid och kunskap nog att förstå vad digitaliseringen betyder för konkurrensen och möjligheter i affärsmodellerna. Det är Sveriges akilleshäl, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Tillväxtverket skjuter därför till pengar för en satsning på 76 miljoner vilket ämnar stödja utveckling av metoder och projekt vilka skall hjälpa svenska företag att ta tillvara på de möjligheter som digital teknik medför.

– Det finns väldigt goda exempel på hur små företag har fått helt nya kunder genom att digitalisera sin verksamhet. Dels genom kundkontakter och marknadsföring och dels lite mer avancerat genom att man digitaliserar sin verksamhet med till exempel robotar som gör att man kan vara mer effektiv, säger Mikael Damberg.

På frågan varför Sverige tappar mark svarar Mikael Damberg:

– Jag tror att vi i Sverige har haft en bild av att vi ligger så långt fram vad gäller digitaliseringen att vi tror att små och medelstora företag automatiskt hänger med. Det tror jag är en farlig attityd därför att det går snabbt nu.

Artikeln i sin helhet kan ni läsa på Sydsvenskan.

Idus integrerat med Geosecma

För att säkra kvalitén i underhåll av ledningsnät krävs information från ett GIS-system. Idus möter nu detta behov genom att ha utvecklat en integration till Geosecma. Därigenom kan man från Idus underhållssystem utöver att få en geografisk överblick över var felanmälan och arbetsorder hör hemma även felanmäla eller skapa arbetsorder direkt från en kartbild. På så sätt blir arbetet effektivare och tryggare. Kontakta oss för mer information eller en demovisning här. skarmklippHämta produktblad här.

Bona väljer Idus!

Bona-460x300

Bona AB väljer Idus som Underhållssystem. En kort bit från Iduskontoret i Staffanstorp ligger Bona AB, en välkänd tillverkare av produkter för golv med produktion i Malmö. En av de avgörande faktorerna låg i Idus överlägsna appar. Idus kommer till en början att implementeras vid produktionsenheten i Malmö. Läs intervjun med Peter Olsson, underhållsingenjör på Bona i U&D Nr 5 2016 och även via länken här.

bonalogo

Fakta Bona AB:

Tillverkning av produkter för golv.

Antal anställda: 514
Huvudkontor: Malmö