Applikationskonsult, Gävle

Vill du vara med och forma framtiden tillsammans med oss?

Idus AB startades 1992. Grundarna hade lång erfarenhet av drift och underhåll vilket låg till grund för utvecklingen av systemet. Idus är i huvudsak inriktat på utveckling och försäljning av programvaran Idus underhållssystem, ett användarvänligt Informations-, Dokumentations- och Underhållssystem. Idus har kontor i Härnösand, Gävle, Norrköping, Göteborg och Staffanstorp.

Vi erbjuder dig

I rollen som Applikationskonsult hos Idus AB arbetar du i projekt med att hjälpa våra kunder att implementera Idus underhållssystem i deras verksamhet. Du får möjlighet att diskutera tekniska lösningar inom olika branscher, vilket är mycket stimulerande. Vidare kommer du ha stor möjlighet att utvecklas med frihet under ansvar.

Personlighet

För att trivas i rollen behöver du vara en analytisk, utåtriktad problemlösare med en stark egen drivkraft och initiativförmåga. Det är tidvis högt tempo och det krävs att du är noggrann, strukturerad samt har god förmåga att prioritera. Du kommer att ha både interna och externa kontakter vilket kräver att du är duktig på att kommunicera, både muntligt och skriftligt samt att du är lyhörd och serviceminded.

Om tjänsten

Som Applikationskonsult hos oss bidrar du med expertkunskap om systemet samt om underhållsprocesser. Du genomför även utbildningar för våra kunder. I arbetet ingår att stötta säljarna i säljprocessen samt att medverka i produktutvecklingen genom att t ex delta i kravprocessen och att testa produkten innan leverans. Inom ramen för ordinarie arbetsuppgifter ligger även att, på del av arbetstid, bemanna Idus tekniska support. Tjänsten medför resor och övernattningar förekommer som en naturlig del i arbetet.

Kvalifikationer

Du får gärna ha en ingenjörsutbildning samt ett gediget teknik- och IT-intresse. Vi tror att du har en bakgrund inom industriell IT och har erfarenhet av att ha jobbat med implementering av verksamhetsstödjande system, styrsystem, processövervakningssystem eller liknande. Du har kunskaper inom databaser t.ex. SQL och Business Intelligence samt gärna kunskap om IT-infrastruktur och IT-säkerhet.

Kunskap/erfarenhet av Delphi samt certifikat som underhållstekniker/-specialist, dvs ”European Expert in Maintenance Management” är starkt meriterande.

Engelska i tal och skrift samt b-körkort är ett krav.