Sök
Stäng denna sökruta.

Energi

Utforska fördelarna med Idus för energibolag

Idus är energisektorns mest använda system för drift och underhåll. Idus används både av elnätsbolag, små värmeverk och av stora kraftvärmeverk med flera siter. 

Loggbok - dokumentera driften

Loggboken är en särskilt viktig modul för energibolagen. Loggboken används för att dokumentera drifthändelser på anläggningarna och för att följa upp avvikelser och störningar i processen. 

Ta med dig Idus - överallt

Idus App är ett populärt hjälpverktyg för drift och underhållspersonal. Med appen kan ni rondera och läsa in värden på centrala anläggningar och yttre anläggningar. Samla era kontroller och inspektioner på exempelvis transformatorer och jordmätningar i ett enda ronderingsprotokoll. 

Ni kan läsa in alla era värden som rökgasrening, temperaturer och se trendkurvor direkt i appen. Skulle något avvika kan ni felanmäla direkt från rondlistan.

Fortlöpande tillsyn - FLT

Lägg in era rutiner för fortlöpande tillsyn –  FLT på alla era trycksatta anordningar som pannor, rör och cisterner. Försäkra er om att kontrollerna alltid kommer utföras och att ingenting glöms bort. 

Med ett fåtal klick kan ni lista alla utförda kontroller, besiktningar och provkörningar genom att exempelvis söka på nyckelordet FLT. 

Smidigare revisioner
och projekt

Hantera era revisionsprojekt direkt i underhållssystemet. Ni skapar enkelt ett nytt projekt och adderar därefter på arbetsorder. 

Idusanvändarna samlar ofta alla arbeten kopplade till projektet, det kan vara allt från ställningsbyggnad till hyrkranar, elarbeten och automationsjobb. 

När alla arbetsmoment finns upplagda kan ni se antal timmar, datum och arbetsuppgifter och därefter skicka ut arbetsorder till interna och externa mottagare. Ni slipper dubbelarbete och får en total överblick på en plats.

Integrera med ert
HMI/SCADA

Idus går att integrera med alla styr och övervakningssystem, antingen som en enkel värdesöverföring eller via ett gemensamt och sömlöst gränssnitt. 

Många använder bilder från sitt SCADA för att navigera i Idus. Ta skärmklipp och importera bilderna i Idus. Lägg på ett osynligt lager och länka till rätt objekt. 

53% av Sveriges värmeverk använder Idus

Statistik från Publikator

”Idus försäkrar oss om att maskinerna alltid är i topptrim. Appen används av all personal” 

Klaus Johansen

VD, Horsens Bioenergi

Idus på Uddevalla Energi

Några av våra kunder i energibranschen

Läs mer, klicka på en loggotyp
Kontakta oss för en demo
Se hur Idus hjälper er att styra era underhållsaktiviteter tillsammans och skapa förbättringar för hela energibolaget

Hämta vår implementeringsguide!
En Bonuschecklista ingår också.

När du lämnar din e-post behandlas den enligt Idus integritetspolicy

Genom att använda idus.se accepterar du vår integritetspolicy.