Sök
Stäng denna sökruta.

Boliden Bergsöe

Har använt Idus sedan millenieskiftet

Boliden Bergsöe i Landskrona är ett återvinningsföretag som återvinner bilbatterier till blytackor som sedan går tillbaka till bilindustrin. 

I Landskrona har man har använt Idus sedan millenieskiftet och sedan dess har fokus varit på ordning och reda och tydlighet i processer. Vi har pratat med Lotta Fellerstam som är verksamhetsutvecklare med inriktning Lean och som även är ansvarig för att utveckla användningen av Idus på Boliden. 

Rätt input ger rätt output

– Vi är 80 som jobbar här i Landskrona varav 9 på underhållsavdelningen och sedan har vi elektriker på entrepenad som är här på heltid.

–Jag är verksamhetsutvecklare med inriktning Lean och det handlar både om underhållet, att vi skall ha ett bra underhållssystem som fungerar men även att de olika rollerna vet hur de skall använda systemet. 

– Det är ju så att får vi in rätt input i systemet så kommer vi också att få rätt output. 

Väldigt väldokumenterad anläggning

– Vi har en väldigt väldokumenterad anläggning. Varje byggnad har sitt namn, vad vi kaller dem, dammar,  förråd,  vad det nu kan vara. Allting är uppmärkt och utsatt. Vi har också lagt in fordonsparken så att när man trycker på den så kommer alla fordon upp så det även är lätt att felanmäla. 

– Det finns bilder och allt annat med, så är det ju lätt att hitta rätt och ha Idus som en karta för att hitta, var är tändlagret? Var är kallförrådet nummer 1? Då kan jag titta där och klicka så kommer det en bild vilket gör att jag känner igen mig när jag kommer fram. 

navigeringen i underhållssystemet
Navigeringen i underhållssystemet
Anläggningen i Landskrona

Det går också väldigt snabbt att använda mobilen

– Det går väldigt snabbt att använda mobilen ute i anläggningen också. Har du QR-koden så tar det absolut inte lång tid, då skall du bara ta upp mobilen ur fickan, starta Idusappen, skjuta av, då tar det kanske 30 sekunder.

– Vissa gör felanmälningar vi telefonen, andra väljer att använda datorn, det spelar ingen roll vilket, sedan har vi reparatörerna och elektrikerna som har Idus som ett avrapporteringsverktyg och samtidigt ser vad de skall göra. 

– För det är enkelt, det är lätt att göra rätt. Du kommer inte vidare om du inte har fyllt i de tvingande fälten, så du kan inte missa att fylla i någonting heller.

Scanna QR-kod på objekt
Arbetsorderlista i telefonen

– Vi har ju rensat ner mycket, så underhållsteknikerna ser bara vad dem behöver se. Dem som är operatörer har en annan vy för dem behöver inte se samma saker och jag som är admin ser allt.

Mycket uppföljning

– Du kan ta reda på vad det är som är dags att byta ut, såhär många ärenden har vi haft, ja då kanske det är dags att börja investera i ny utrustning. 

– Det finns så mycket uppföljning du kan utnyttja på många sätt om du använder systemet på rätt sätt. 

Arbetsorder och tvingande fält
Köer med arbetsorder i Idus
Utforska
Idus Underhållssystem

Hämta vår implementeringsguide!
En Bonuschecklista ingår också.

När du lämnar din e-post behandlas den enligt Idus integritetspolicy

Genom att använda idus.se accepterar du vår integritetspolicy.