Sök
Stäng denna sökruta.

Tjänster

Genom tydliga mål, projektplanering och rätt utbildning leder och coachar vi er i ert förbättringsarbete så att er underhållsresa når uppsatta mål. 

 Med 30 år i branschen har vi utan tvekan det kunnande och den erfarenhet som krävs för att skapa fungerande organisationer genom perfekt balans mellan driftsäkerhet och resurser. Vi hjälper er att finna rotorsaken till problemen. Allt för maximal hållbarhet och minimalt resursslöseri.

För att få en snabb start och för att praktiskt kunna börja arbeta i systemet direkt rekommenderar vi en implementering. Implementeringen kan vara allt från två dagars utbildning av en systemägare till två veckors utbildning kombinerat med stort införande av data. Enligt vår erfarenhet är 5 dagar fullt tillräckligt för att gjuta en ordentlig grund där ni kan bygga er underhållspyramid. 

Användarutbildning

För att få bäst nytta av systemet och för att få in bra data krävs engagerade och utbildade användare. Vi kan genomföra utbildningar på plats hos er eller på distans. Utbildningen kan vara allmänt inriktad på arbetsorderhantering eller specifikt inriktad på särskilda moduler som förråd eller inköp.

Konsultering

Ofta finns det många kluriga frågor rörande underhållsprocesser och arbetsflöden. Efter 30 år kan vi säga att vi har ganska god erfarenhet och kan många beprövade filosofier. Vi vet vad som funkar och kan hitta en bra medelväg för er mellan underhållsfilosofi och praktiska arbetsprocesser.

Prata med och få hjälp av riktiga människor. Alla kunder med en abbonemangsplan erhåller fri teknisk support via telefon och mejl. Supportens öppettider är måndag till fredag 09:00-16:00 med stängt för lunch mellan 12:00-13:00. För användarfrågor får ni en egen applikationskonsult.

Har ni någon gång funderat över att det vore smidigt om något fördes över per automatik till affärssystemet eller om ett larm i SCADA-systemet hade genererat en felanmälan i underhållssystemet? Vi har gjort integrationer till de flesta system inom svensk industri och kan hjälpa er att både skissa fram och genomföra integrationen. Mer om integrationer.

Dokumentation

Ibland finns det bara inte tid för att införa all data i systemet. Därför kan vi hjälpa er med saker som att skapa underhållsförråd, importera reservdelar och leverantörer eller att skapa nya produktionslinjer och anläggningar. Har ni dokumentationen kan vi dessutom göra det väldigt fort. Kontakta oss och berätta vad ni vill få gjort.  

Driftsättning

Personlig resurs

Under implementeringsdagarna har ni en personlig resurs som står för projektledning och inspiration. Den personliga resursen blir sedan er applikationskonsult och har som ansvar att ni skall få ut så mycket som möjligt av systemet.

Projektledning

Utifrån er verksamhet, era mål och eventuella krav sätter vi upp ett projekt. Projektets omfattning kan variera från 1-2 dagar till i mer sällsynta fall 2-3 veckor. Punkter som avhandlas kan vara anläggningsträd, reservdelar, planerat underhåll och utbildningar av systemägare.

Grundutbildning

Grundutbildning

Utbildningsinsatserna riktade mot systemägare skall säkerställa att ni har alla verktyg ni behöver för att kunna börja arbeta i systemet och samtidigt bygga klart efter startveckan. 

Införande av data

Införande av data

Vid implementeringen läggs stor fokus på mallar. Det kan liknas vid att startveckan ägnas åt att göra en skiss och gjuta en grund, därefter kan ni i godan ro lägga sten för sten till dess att ni är klara.

Vi konverterar era gamla system så att ni får med exempelvis anläggningsregister, avslutade arbetsorder och reservdelar till Idus. Ni väljer själva vad ni vill ha med så ordnar vi resten.

Från implementering till löpande kontakt hjälper vi er med er underhållsutveckling och ser till att er verksamhet fungerar så effektivt som möjligt. 

Vi vill gärna visa hur vi kan hjälpa er!

Låt oss visa er hur ni kan använda Idus för att göra rätt underhåll i rätt tid och skapa förbättringar för hela underhållsverksamheten.

Hämta vår implementeringsguide!
En Bonuschecklista ingår också.

När du lämnar din e-post behandlas den enligt Idus integritetspolicy

Genom att använda idus.se accepterar du vår integritetspolicy.