Sök
Stäng denna sökruta.

Processindustri

Inspektioner och planerade stopp

På processindustrier är det viktigt att kontrollera och inspektera anläggningen för att upptäcka fel tidigt. Därefter är det prioriterat att utföra en stor del av underhållet vid ett planerat stopp. En förutsättning för att det skall fungera är bra stöd från underhållssystemet och ett mobilt arbetssätt. För att utföra underhållsstoppet måste man även kunna lista kommande arbeten och planera större projekt på ett enkelt sätt. Idus hjälper dagligen flera processindustrier att hantera sin dagliga drift och även att planera sina årliga stopp. 

Hantera underhållsförråd och flytta objekt

Den omfattande hanteringen av reservdelar vid processindustrier är enkel att styra med hjälp av Idus förrådsmodul. Ni kan också på ett enkelt sätt flytta pumpar mellan verkstad och förråd men också mellan olika platser i anläggningen. 

Samla all dokumentation om anläggningen

I en processindustri är behovet av dokumentation mycket viktigt för att ha information om till exempel olika reglerkretsar. Idus Import överför er befintliga anläggningsdata från Excel på ett snabbt sätt för att ni skall komma igång direkt. Idus ger er dessutom stöd att samla alla era tekniska data samt dokument och ritningar på en plats. 

Integrera med ert
HMI/SCADA

Integrera processens styr-och övervakningssystem med Idus. Ni kan klicka direkt i bilden för att få information om era objekt och skapa aktiviteter direkt från övervakningen. 

Samla alla drifthändelser
i loggboken

Loggboken är en viktig del för att hålla reda på vad som händer i processen. Härifrån kan ni logga allt som hör till driften och följa upp händelserna med en arbetsorder både på datorn och i mobilen.

Planera underhållsstopp och projekt i Gantt-planen

Att planera underhållsstopp och projekt är en särskilt viktig del för processindustrier. I Idus Gantt-plan kan ni enkelt hantera alla aktiviteter och arbeten som ingår i era projekt. 

Lägg in kontroller, inspektioner
och smörjronder

Med ronderingsmoduler bockar ni enkelt av alla kontrollpunkter och rondstationer i er process. Ni felanmäler avvikelser direkt från ronden. 

Idus App Rondering

Samla alla kontroller för FLT och trycksatta anordningar

I Idus kan ni hantera alla kontroller för fortlöpande tillsyn, FLT.
Ni kan felanmäla avvikelser direkt från listan så de hamnar på rätt objekt. 

Kontrollerna finns sparade på respektive objekt när ni skall visa utförda
kontroller för tillsynsmyndigheterna. 

Några av våra kunder inom processindustrin:

Kom igång med ett nytt
Underhållssystem!

Låt oss visa er hur ni kan använda Idus för att göra rätt
underhåll i rätt tid och skapa förbättringar för ert företag.

Hämta vår implementeringsguide!
En Bonuschecklista ingår också.

När du lämnar din e-post behandlas den enligt Idus integritetspolicy

Genom att använda idus.se accepterar du vår integritetspolicy.