fbpx

Hantera allt underhåll i ett system

Idus samlar allt underhåll i ett system så att er organisation kan planera, dela och organisera era underhållsåtgärder tillsammans.

Idus enheter arbetsorder rapporter rondering

Utforska hur Idus Underhållssytem gör det enklare att planera, styra och mäta era underhållsåtgärder tillsammans

Effektivt

Idus är ett enkelt men kraftfullt underhållssystem för alla verksamheter med teknisk utrustning och återkommande underhållsarbete. Idus hjälper er att hålla fullständig kontroll på den dagliga driften och alla era underhållsaktiviteter.

Användarvänligt

Det är lika enkelt för underhållsplaneraren att överblicka hela underhållsbehovet som det är för teknikern att stänga sina arbetsorder och återrapportera nödvändig information. Alla vet vad som behöver göras och när det behöver göras. 

Lönsamt

Idus ger er statistiken som krävs för att kunna fatta kloka och faktamässiga beslut.  Det är enkelt att gå tillbaka i tiden för att titta på avslutade arbeten, hur felen avhjälptes och annan nyttig kunskap. 

Planera ditt underhåll

Som underhållsplanerare är det viktigt att på ett enkelt sätt kunna sammanställa vilken typ av arbete som skall göras, hur teknikerna skall utföra uppgifter och med vilket material. Idus hanterar färdiga formulär som förenklar processen och ger samtidigt underhållsplanaren all välbehövlig information om maskinparken, verktyg, underhållsinstruktioner och mycket mer. Underhållsintervaller kan triggas både på kalendertid och även genom drifttidsbaserade intervaller genom att hämta signaler från maskinerna, alltså tillståndsbaserat underhåll.

Idus underhållsplanering

Schemalägg jobben

Innan intervallet infaller har ni god tid på er att schemalägga arbetet. Planeraren kan se utförarnas kalendrar och beläggning för respektive tekniker vilket gör det lättare att planera jobbet och minimerar risk för dubbelbokning. Även ni som beställer mycket externa underhållstjänster kan enkelt administrera jobben och skicka arbetsorder till de externa företagen med hjälp av Idus underhållsplanering.

Idus kalender underhållsplanering

Följ upp och förbättra

Som underhållsplanerare är det också viktigt att tillgå ett brett utbud av statistik och rapporter. Idus innehåller över 100 rapporter som ger ovärderliga insikter om underhållsverksamheten och anläggningens status. Exempel på sådana rapporter kan vara medeltid till fel, medeltid till åtgärd, grundorsaksanalyser och mycket annat. 

Enkel koll på förrådet

Idus ger dig förutsättningarna för att få ut maximalt av ert underhållsförråd. Ni får en snabb överblick över vad som behöver beställas, hur mycket och av vilka leverantörer. Idus har inte bara stöd för hela inköpsprocessen från anmodan till attest, inköpsorder kan dessutom gå iväg direkt till leverantören.

Var du än befinner dig

Skapa aktiviteter

Även när du är ute i fält har kan du skapa en felanmälan eller annan begäran om arbete.

Titta på utrustning

Du har alltid full tillgång till hela anläggningen, dokument och historiska jobb direkt i handen.

Stäng arbetsorder

Stäng jobbet och återrapportera nyttig info ni vill spara som arbetad tid, material, felkoder med mera.

Plocka ut material

Det behöver inte vara svårt att ha bra koll på förrådet och tillgängliga reservdelar. Idus skapar saldosäkerhet.

+ Plus mycket, mycket mer

Lagra din data tryggt där du vill ha den

SaaS

Genom vår äkta molnlösning är ert underhållssystem skapat och uppe på ett klick, sedan är det bara att börja skapa enheter, planerat underhåll och börja organisera. Appen laddas ner från App Store eller Google Play.

Serverinstallation

Säger den interna IT-policyn nej till molnlösningar? Inga problem! Vi kan installera i er IT-miljö. Vi finns såklart tillgängliga för att svara på era frågor och guida er rätt under installationen och när ni vill uppdatera systemet.

Multi site

Multisite

Utöka succesivt med fler produktionsenheter. 
 Behörighetsgrad avgör vad användaren har rättighet att se och göra på de olika siterna. Multisite ger mycket goda förutsättningar för  ekonomisk uppföljning.

Ett system byggt för dig

Idus Underhållssystem har utvecklats av personer med många års praktisk erfarenhet av underhållsarbete, därav det proffsiga och användarvänliga upplägget som attraherar många kunder. Vår filosofi har alltid varit att bygga ett system för teknikern ute i anläggningen som behöver ett förstklassigt verktyg i sitt dagliga arbete. Den första programvaran kom redan 1992 och vi var bland de första att utnyttja Windows som plattform för utveckling av informations- och underhållsprogram.

Härnösands Energi och Miljö AB

”Idus är lätt att använda, har en smart uppbyggnad och man får en snabb och bra översikt. Loggboken använder vi vid varje morgonmöte.”

Jonas Jacobsson, driftansvarig HEMAB 

Få en gratis demovisning!

Låt oss visa hur Idus samlar allt underhåll i ett system så att er organisation kan planera, styra och förbättra era underhållsåtgärder.

Stäng meny
7 faktorer som lyfter underhållet Idus

Missa inget!

Prenumerera och få vår e-bok gratis!