Idus Underhållssystem

Detta är Idus Underhållssystem - Idus IS

Idus är ett komplett och flexibelt underhållssystem för industriella processer som hjälper er att hålla fullständig kontroll på er drift och underhåll. Arbetsledare kan enkelt klicka sig ner till rätt objekt för att se vad som är gjort och vad som behöver göras härnäst, när avdelningen har tid att göra jobbet och om reservdelarna finns på lager.

Tekniker kan ta emot arbetsorder och jobba mobilt med alla anvisningar, material och tillhörande dokument. Avhjälpande underhåll och direktåtgärder blir superenkelt. Scanna in objektet med streck/QR-kod och avrapportera vad som är gjort, hur lång tid arbetat tog och vilket material som förbrukats. Idus kan även hämta signaler från processen vilket autogenerar felanmälan och arbetsorder, ni slipper alltså gissa när det är dags att byta ut delar,  detta reducerar driftstoppen kraftigt!

Fördelar

Lättnavigerat

 Ett lättnavigerat underhållssystem. Ni klickar er fram via tydliga bilder och väljer själva om bilderna skall vara baserade på ritningar, kartor, foton eller grafiska illustrationer över anläggningen. Bilderna bidrar till att öka användarvänligheten och korta vägen ner till rätt objekt.

Arbeta mobilt

Arbeta mobilt med Idus appar. Felanmäl objekt, ta emot arbetsorder och avrapportera jobb med tid och reservdelsförbrukning. Ni kan även ta ut artiklar från förrådet eller inventera. Varför inte skippa pärmarna och gå ronder med mobilen eller i plattan? Bocka av stationerna och felanmäl vid avvikelser. Läs mer om apparna här.

Alla lär sig snabbt

Alla lär sig snabbt att hantera Idus, även den som inte arbetar med datorer till vardags. Olika nivåer av
behörighet gör att varje användare bara ser det som berör just den användaren. Idus är skalbart vilket innebär att systemet kan förenklas och skalas efter användargrupp exempelvis operatörer, tekniker och förrådsperson

Tillståndsbaserat underhåll

Idus kan hämta signaler och värden från alla typer av SCADA-system, OPC eller PLC. Därigenom bestämmer de faktiska värdena från processen när det egentligen är dags att utföra underhållsåtgärder. När maskinen exempelvis gått hundra timmar så autogenereras en arbetsorder som går ut till rätt avdelning med rätt anvisningar, dokument och material.

Alltid rätt information

 Rätt information finns alltid tillgänglig i Idus Underhållssystem. Genom att plocka ut statistiken från Idus underhållssystem får ni det bästa underlaget för att fatta kloka och långsiktiga beslut. Ni kommer få stenkoll på era kostnader och vilka typer av arbeten som gjorts eller behöver göras.

Flera olika tilläggsprogram

Flera olika tilläggsprogram, till exempel Idus APP för ett mobilt och flexibelt underhållsarbete,  Pocket för robusta handdatorer och Idus Web för felanmälan via webbläsaren. Tilläggsprogrammen förenklar och förbättrar systemet. Läs mer om våra tilläggsprogram här.

Koppla enkelt ihop systemet

Idus innehåller färdiga integrationer till andra typer av system. Koppla enkelt ihop systemet med era andra system, till exempel affärssystem, ekonomisystem, TAK/OEE, produktionsplanering, övervakningssystem, HMI/SCADA etc. Läs mer om våra integrationer här.

Snabb implementering

Många av våra kunder blir förvånade över hur snabbt det går att implementera Idus Underhållsystem. Det tar bara mellan 3 till 10 dagar beroende på omfattningen och sedan är det bara att köra. Idus garanterar att programvaran börjar att användas direkt efter projektet. Det är kundens behov som styr hur projektet genomförs. Principen bygger på att de mest viktiga funktionerna startas upp mycket snabbt.

Mer än bara underhåll

Idus Underhållssystem går att använda till mycket mer än bara underhåll. Ni får även stöd för lagerhantering av verktyg och förbrukningsmaterial. Beställ externt arbete och , produktionsplanering, brandsäkerhetskontroller, skyddsronder och mycket mer med hjälp av Idus.

Idus Underhållssystem har utvecklats av personer med många års praktisk erfarenhet av underhållsarbete, därav det proffsiga och användarvänliga upplägget som attraherar många kunder. Vår filosofi har alltid varit att bygga ett system för teknikern ute i anläggningen som behöver ett förstklassigt verktyg i sitt dagliga arbete. Den första programvaran kom redan 1992 och vi var bland de första att utnyttja Windows som plattform för utveckling av informations- och underhållsprogram.

HEMAB

”Idus är lätt att använda, har en smart uppbyggnad och man får en snabb och bra översikt. Loggboken använder vi vid varje morgonmöte.”

Jonas Jacobsson, driftansvarig HEMAB 

Testa Idus Underhållssystem Gratis!

Stäng meny