Sök
Stäng denna sökruta.

Uddevalla Energi

Uddevalla Energi förser Uddevalla med el och värme. Tillgängligheten är avgörande för att fullfölja uppdraget och en hög tillgänglighet ställer höga krav på underhållsverksamheten. Uddevalla Energi använder Idus Underhållssystem för att styra, planera och förbättra sitt underhållsarbete med ett ständigt bättre resultat.  

Uddevalla Energi har flera anläggningar

– Vi har 5 värmeverk varav ett är ett kraftvärmeverk och en pelletsfabrik. Vi har cirka 2 000 planerade jobb men vi har en konstant ökning av vårt förebyggande underhåll. Syftet med underhållsarbetet är att säkra tillgängligheten på anläggningarna och se till att den går när den skall gå och säkra leveranserna till våra kunder. 

– Tillgängligheten är en nyckelfaktor i vår verksamhet.

Uddevalla Energi har flera anläggningar

Förebyggande underhåll

– För att kunna möta de krav som ställs på tillgänglighet så är det viktigt med förebyggande underhåll och det underlättas med ett underhållssystem. Alla jobb styrs efter tid, underhållet planeras efter utrustningens intervall för att få ett förebyggande underhåll. När underhållsavdelningen tar emot en felanmälan så planerar dem, utför jobbet och avrapporterar i Idus.

– Skulle det vara någonting som ser konstigt ut i felanmälan kan de alltid ta kontakt då det finns en spårbarhet i Idus.  

– En viktig del med att planerade förebyggande underhållet är tillgänglighet till reservdelar. Att hitta om rätt reservdel finns på lager eller bör beställas är av stor vikt för det planerade underhållet. Idus skapar förutsättningar för att vi aktivt skall kunna förbättra våra rutiner i förråden.

–  Idus skapar förutsättningar för att vi aktivt skall kunna förbättra våra rutiner i förråden.

Rapporter och förbättringar

– Vi tar löpande ut rapporter ur Idus för att analysera och förbättra vårt underhållsarbete. Med hjälp av Idus kan vi se var någonstans i anläggningen som vi behöver förbättra för att öka vår tillgänglighet. Med rapporterna kan vi se vilken utrustning som har krävt mest underhåll och utifrån detta kan vi skapa ett förebyggande underhåll, modifiera eller bygga bort utrustningen för att säkra tillgängligheten.

– För mig är Idus ett dynamiskt verktyg som verkligen underlättar i mitt dagliga arbete. 

Fredrik Bottenmark, systemingenjör Uddevalla Energi

Hämta vår implementeringsguide!
En Bonuschecklista ingår också.

När du lämnar din e-post behandlas den enligt Idus integritetspolicy

Genom att använda idus.se accepterar du vår integritetspolicy.