Search
Close this search box.

Oxeon

Valet föll på Idus

När Ove Larsson var på anställningsintervju för jobbet som underhållschef på Oxeon i Borås påpekade han vikten av att köpa in ett underhållssystem. Och han visste vilket han ville ha – Idus ! Det är både användarvänligt och lämpligt i storlek!

Enkelhet och användarvänlighet var avgörande

Oxeon tillverkar TeXtreme®, en tunn och mycket lätt kolfiberväv som används i ishockeyklubbor, cykelramar, Formel 1-bilar och andra produkter som ska vara lätta men ändå ha högsta styrka, styvhet och hållfasthet.  Vår unika teknologi bygger på att väva med spridda band som resulterar i en oerhört tunn väv som är bäst i världen för att uppnå viktbesparingar, säger Ove Larsson.

”Idus är överskådligt lättarbetet och lagom stort” – Ove Larsson, underhållschef Oxeon

Stillestånden minskade direkt

När han började på företaget fanns inget riktigt underhållssystem utan maskinerna servades efter ett tidsbaserat schema.  Det kändes väldigt ålderdomligt, ingen visste ju egentligen om det var för sällan eller för ofta. I vår verksamhet är det viktigare att räkna nedslag än tid. Företaget han kom ifrån hade ett större underhållssystem, men han hade besökt några event där olika system presenterades och då fastnat för Idus.  Det är överskådligt och lättarbetat och lagom stort. Vi har haft det för kort tid för att kunna se några riktiga besparingar än, men jag är övertygad om att det åtminstone kommer att spara min tid. Det Ove Larsson kan säga är att stilleståndstiden har gått ner från 15 till 9 procent.

Än så länge är han ensam om att jobba med Idus på Oxeon.För tillfället jobbar vi bara dagskift och då finns jag ju ändå på plats när maskinerna går. Men vi har många nya kunder på gång och så fort vi ökar antalet skift får även teamledarna lära sig använda Idus.

Systemet visar beställningspunkter

Förutom maskinparken har Ove Larsson även lagt in säkerhetsarbetet med besiktningar och ronder samt lager.  Vi har inget jättelager, men det är ändå bra att ha full kontroll på det och slippa gå och titta i hyllorna vad som saknas. Nu talar systemet om när det är dags att beställa något.

 

 

Nästa steg är att eventuellt införa ett överordnat produktionssystem som kan integreras med Idus.
En av de bästa sakerna med Idus är supporten. Min kontakt är en underbar kille som är lätt att få tag i och alltid tar sig tid att hjälpa till och svara på frågor. Sådant betyder mycket!

FAKTA
Oxeon AB
Grundat: 2003
Ägare: Olika privata ägare där Latour är den största
Verksamhet: Tillverkar ”TeXtreme”, en kolfiberväv för ishockeyklubbor, Formel 1-bilar, flygplan etc.
Antal anställda: 35 varav 10 i produktionen

Utforska
Idus Underhållssystem

Hämta vår implementeringsguide!
En Bonuschecklista ingår också.

När du lämnar din e-post behandlas den enligt Idus integritetspolicy

Genom att använda idus.se accepterar du vår integritetspolicy.